Despre Alcor

Clinica soluțiilor refractive pentru dumneavoastră.

ISTORIA  ALCOR

Alcor şi Mizar sunt stele din constelaţia Ursa Mare care formează un sistem binar de stele datorită apropierii lor.

Constelaţia circumpolară nordică Ursa Mare este una dintre cele mai vechi şi mai cunoscute constelaţii jucând un rol important în toate culturile şi civilizaţiile.

Cele mai strălucitoare şapte stele ale sale formează Carul Mare.

carul mare

În universul picturii, Ursa Mare se gaseşte transpusă pe pânză de către Vincent van Gogh, iar melodia cantautorului Don McLean legată de acesta a devenit consacrată.

Starry Night on the Rhone

Vincent van Gogh: Starry Night on the Rhone (1888)

 


 

Celebra constelaţie este amintită în literatură în lucrările lui Homer, Spenser, Shakespeare şi mulţi alţii ca fiind generatoare de energii pozitive.

“Vidit Alcor, at non lunam plenam” în traducere “Vede Alcor, dar nu şi lună plină” este un proverb latin în care plasarea stelei Alcor în opoziţie cu luna plina ne arată importanţa ei straveche în definirea extremelor.

Observarea cu ochiul liber a stelei Alcor şi a micuţei stele Mizar, de lânga ea,                   a reprezentat  un test tradiţional pentru o vedere foarte bună, înca  din cele mai indepartate timpuri.

1

Pe această cale vă invităm să cunoaşteţi clinica Alcor, pe cane ne-o dorim steaua dumneavoastră norocoasă în problemele oftalmologice pe care le aveţi.

Dorind să strălucească în constelaţia clinicilor de oftalmologie, clinica  Alcor vă pune la dispoziţie o echipă de profesionişti şi aparatură de ultimă generaţie astfel încat şi observarea stelei Mizar să devină posibilă.

Având o istorie naturală de aproape doua decenii( 1994 ) dintre care peste un deceniu ( 2003 până în prezent ) în domeniul oftalmologiei clinica noastră are ca valori fundamentale Excelenţa medicală Tradiţia, siguranţa,Eleganţa, Respectul şi satisfacţia pacientului. ( Clinica Alcor = Clinica ETER )

 

2

 

Clinica Alcor este un centru oftalmologic specializat și dedicat excelenței, pacientului.

Echipa de profesioniști  Alcor practică o medicină modernă și inovatoare folosind o tehnică chirurgicală ultramodernă de înaltă performanță pentru o recuperare rapidă și în condiții de maximă siguranță și confort.

Competența, atitudinea dedicată reprezintă tradiția echipei medicilor Alcor de a-și respecta pacienții oferindu-le acte medicale de valoare.

Primul pas pentru o medicină modernă este identificarea riguroasă a nevoilor pacienților, iar diagnosticarea corectă conduce la o relație de încredere medic – pacient, esențială.

Dezvoltarea cunoștințelor medicale pentru o continuă perfecționare, tehnologia de înaltă performanță și aparatura de ultimă generație din dotarea clinicii  conduc prin implicare  la respectarea acestei tradiții.

 

DE CE NOI ?

 

Excelenţa medicală

Chirurgi cu înaltă calificare şi experienţă, cu foarte multe intervenţii chirurgicale efectuate
Chirurgi recunoscuţi, participanţi la principalele congrese naţionale şi internaţionale
O perfecţionare continuă pentru a avea un nivel optim de cunoaştere

Tehnologie modernă

Echipament performant pentru diagnostic şi intervenţii
Investigaţii complete ce permit propunerea tratamentelor adecvate (personalizate)

Grija pentru pacient

Bilanţ preoperator asigurat de catre chirurg
Informaţii clare şi concrete: rezultate, efecte secundare
Disponibilitatea chirurgilor în perioada postoperatorie
Transparența costurilor

Siguranță

Proceduri de sterilizare  continuu actualizate conform celor mai recente norme
Excelența medicală și performanța tehnologiei utilizate
Respectarea tuturor protocoalelor medicale